Logo Blue Army on Wheels

BLUE ARMY ON WHEELS

Add Background Images Here
Stacks Image 7780
Stacks Image 7786
Image

Gids voor de uitwedstrijd naar Liverpool

Op dinsdagavond 5 november speelt KRC Genk zijn 2e uitwedstrijd in de Champions League op het veld van Liverpool. In dit artikel zetten we alle praktische info voor de supporters die met BAOW de verplaatsing mee maken.


Wie kan er mee


De inschrijvingen zijn ondertussen afgesloten. Dus nu nog inschrijven is niet meer mogelijk. Het is onnodig hierover berichten te sturen of bestuursleden aan te spreken.

Helaas waren er meer aanvragen dan beschikbare plaatsen. De mensen die uiteindelijk niet mee kunnen, zijn ondertussen persoonlijk door het bestuur van BAOW gecontacteerd om dit mee te delen. Ben je niet gecontacteerd wil dit zeggen dat je de trip met ons mee kan maken.


Reisschema


De volledige reis zal in totaal 3 dagen in beslag nemen. We voorzien 1 overnachting.

Dag 1 - maandag 4 november

 • 04u15 : vertrek Genk
 • 09u50 : euroshuttle calais – Folkstone
 • +/- 17 uur in het hotel jury’s inn Liverpool

Dag 2 - dinsdag 5 november

 • Ontbijt in het hotel
 • Ganse dag vrij is om Liverpool te verkennen
 • 's Avonds om 21 uur is dan de wedstrijd Liverpool - KRC Genk
 • Na de wedstrijd vertrekken we met de bus terug richting België

Dag 3 - woensdag 6 november

 • Overtocht voorzien 09u25 Dover – Calais (zo is er voldoende tijd om onderweg even te stoppen en om in te checken)
 • 11u55 Calais – Genk
 • +/- 17 uur thuis

Overnachting / hotel


We overnachten in de nacht van 4 op 5 november in hotel Jury's Inn (bezoek de website voor meer info)

Het hotel heeft 5 aangepaste kamers voor mensen met een beperking. We zullen deze toewijzen aan de mensen die het meest hulpbehoevend zijn. Er zijn ook enkele kamers voor 3 personen beschikbaar. Wie welke kamer toegewezen krijgt, zal later beslist en gecommuniceerd worden. Gelieve ook hier geen onnodige berichten te sturen naar de mensen van het bestuur. We proberen rekening te houden met ieders wensen zodat iedereen een aangename reis kan meemaken.


Prijzen


 • Busticket + trein en ferry + overnachting + wedstrijd : 278 euro persoon
 • alleen wedstrijdticket : 55 euro per persoon

Voor de mensen met een rolstoel en begeleider : de begeleider kan gratis naar de wedstrijd. De begeleiders die reeds inkom betaalden, krijgen van ons hun 55 euro terug betaald tijdens de busrit.

Tickets voor begeleider en rolstoeler zijn aan elkaar geniet , dat moet zo blijven tot in het stadion van Liverpool .


Reisdocumenten


Momenteel is het nog helemaal niet duidelijk hoe het hele Brexit verhaal zal aflopen en of het VK op 31 oktober wel degelijk uit de EU zal stappen. Je hoeft in geen geval kosten maken voor een reispas.

De website van het ministerie van buitenlandse zaken van het VK meldt immers duidelijk dat voor EU onderdanen er niks veranderd en iedereen die over een geldig paspoort beschikt, hiermee het land gewoon zal binnen kunnen.

If the UK leaves the EU without a deal EU citizens will be able to enter the UK as they do now after 31 October 2019


Nog dit


Indien je uiteindelijk toch niet zou meekunnen, laat het dan even weten. Er zijn immers mensen die op de wachtlijst staan en die je plaats dus kunnen overnemen.

Laat ook je betaling niet liggen. De ticketten die niet tijdig worden betaald zullen worden doorgeschoven naar de mensen op de wachtlijst.

PHP took 0.009 seconds to execute.
Posts Folder: Nieuwsberichten
Post ID: gids-voor-de-uitwedstrijd-naar-liverpool
PHP Version: 7.3.16

UITWEDSTRIJDEN

0
filter_list
   Geen wedstrijd gevonden
  • keyboard_arrow_up
   KV Oostende - KRC Genk
   07.03.2020
   expand_less
   Logo KV Kortrijk
   • Zaterdag 7 maart 2020
   • 20.00u
   • Versluys Arena
   RESERVEER JE TICKET
   Image Image
   • De Kring

   • 17.15u aan de Kring
    17.30u in Lummen

   • De prijzen worden kortelings bekend gemaakt.
  Jupiler Pro League
  KRC Genk Trossard en Samatta
  01. Club Brugge 57
  02. AA Gent 49
  03. Antwerp 45
  04. Standard 41
  05. Charleroi 41
  06. <b>KRC Genk </b> <b>37</b>
  07. Zulte Waregem 34
  08. KV Mechelen 34
  09. Anderlecht 34
  10. STVV 29
  11. Moeskroen 27
  12. Kortrijk 26
  13. Eupen 26
  14. KV Oostende 21
  15. Waasland-Beveren 20
  16. Cercle Brugge 11

  * : een wedstrijd minder gespeeld.

  Zoals het een supportersclub betaamt gaat ook BAOW mee naar alle uitwedstrijden van KRC Genk. Wij voorzien aangepaste bussen met een lift zodat mensen in een rolstoel makkelijk mee de verplaatsing kunnen maken. Voor sommige matchen zijn de plaatsen beperkt zodat het zaak is tijdig in te schrijven.

  We vertrekken steeds aan ons supporterslokaal de Kring in Genk. Indien mogelijk pikken we ook mensen op aan de kiss and ride parking in Lummen. Indien dit zo is delen we dit steeds duidelijk vooraf mee.

  Wil je mee naar een uitwedstrijd ? Kies hierboven dan de betreffende wedstrijd en vul het reserveringsformulier in.

  ABONNEMENTEN EN TICKETS

  De eerste drie rijen van de tribunes H - I - J - K - L zijn voor rolstoelers. Hierdoor is de zichtbaarheid een heel stuk beter en bovendien kan de begeleider naast of achter de rolstoel gaan zitten. Om op de tribune te komen is een speciale oprijhelling voorzien die voor elke rolstoel makkelijk te nemen is.

  Prijzen seizoen 2019 - 2020
  Volwassenen
  • Rolstoeler : 170 Euro
  • Begeleider : Gratis
  Minderjarigen
  • Rolstoeler : 95 Euro
  • Begeleider : Gratis
  Beker
  • Rolstoeler : 50% van de ticketprijs
  • Begeleider : Gratis
  Champions League
  • Rolstoeler : 55 euro
  • Begeleider : Gratis
  • - 18 jaar : 40 euro

  KRC-Genk heeft 10 plaatsen voor mensen met een visuele handicap en 10 plaatsen voor hun begeleiders op de onderste rij van Tribune Z8. Blinden en slechtzienden hebben de mogelijkheid om een dagticket of een abonnement aan te schaffen.

  Prijzen seizoen 2019 - 2020
  Volwassenen
  • Volwassene : 170 Euro
  • Begeleider : Gratis
  Minderjarigen
  • Minderjarige : 95 Euro
  • Begeleider : Gratis
  Dagtickets & Beker
  • 50% van de ticketprijs
  • Begeleider : Gratis

  Minderjarigen betalen normaal 50% van de ticketprijs. Veiligheidshalve contacteer je best even de ticketshop.

  Dagtickets en tickets voor bekerwedstrijden voor de blindentribune zijn enkel in de ticketshop verkrijgbaar en dus niet aan de loketten. Je dient je officieel bewijs van je beperking voorleggen.

  Abonnement

  Wil je een abonnement bekomen of je huidige vernieuwen? Dit kan heel eenvoudig door hier je keuze te maken en je gegevens door te sturen.

  Nog vragen ?

  De man die voor BAOW alles regelt in verband met de abonnementen is Maurice Bielen. Bij eventuele vragen kan je hem altijd contacteren.

  • Kruipmosstraat 32 - 3600 Genk
  • 0485/124823
  • maurice.bielen@bluearmyonwheels.be

  Voor slechts 8 euro ben je al lid van de grote BAOW - familie.

  Stort dus snel 8 euro op ons rekening nummer: BE24 4544 1628 2138 met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer.

  Opgelet :

  om met BAOW op verplaatsing te kunnen, dien je lid te zijn van onze supportersclub.

  WERKING BAOW

  Blue Army on Wheels (BAOW) werd op 17 juni 2000 boven de doopvont gehouden. Het was de eerste supportersclub voor mensen met een beperking in België. De aanleiding voor de oprichting van de club waren de mistoestanden bij de organisatie van de bekerfinale KRC Genk tegen Standard in het Koning Boudewijn stadion, waardoor slechts enkele rolstoelsupporters van KRC Genk ter plaatse de wedstrijd konden bijwonen. Geen of slechte informatie vanuit KRC Genk over de wijze van aanvragen van plaatsen enerzijds en een gebrekkige organisatie door de KBVB anderzijds waren hiervan mede de oorzaak. Met heel wat ontgoochelde supporters als resultaat.

  De missie van BAOW is te zorgen dat ook rolstoelers en andere mensen met een beperking volledig kunnen participeren aan het voetbalgebeuren zowel in Genk als op verplaatsing.

  De focus ligt niet enkel op de accommodatie binnen de stadions, maar ook op de parkeerplaatsen, de begeleiding van de rolstoelers naar en van de stadions, de veiligheid van de rolstoelers binnen de stadions enz.

  Wij doen dit in een goede samenspraak met het bestuur van KRC Genk en de Overkoepelende Supportersvereniging van KRC Genk, (OSV), waarbij Blue Army On Wheels de spreekbuis is voor de mensen met een beperking.

  Daarnaast wil Blue Army On Wheels ook de andere clubs en al hun supporters sensibiliseren voor de problematieken waarmee supporters met een beperking geconfronteerd worden. Op deze manier hoopt de supportersclub bij te dragen aan de erkenning van mensen met een beperking als volwaardige supporters.
  Blue Army On Wheels telt momenteel een 200 leden , validen en mensen met een beperking samen. Het merendeel van de mindervaliden zijn voornamelijk rolstoelers.

  Welkom bij CAFé !

  BAOW volgt nauwgezet de werking van CAFE. CAFE groepeert alle belanghebbenden van de grote voetbalfamilie enerzijds met ondersteuning en advies, met als doel de voorzieningen en diensten in Europese stadions geschikt te maken voor supporters met een beperking.

  CAFE werkt nauw samen met de UEFA, de aangesloten nationale bonden en clubs, groeperingen van gehandicapte supporters (op nationaal en lokaal niveau), organisaties zoals FARE en nationale ngo’s voor gehandicapten en supportersnetwerken zoals Football Supporters Europe.

  CAFE stimuleert de uitwisseling van beste praktijken op diverse en lanceert nieuwe ideeën en initiatieven. Op de website van CAFE is een grote hoeveelheid nuttige informatie, technische rapporten en stadiongidsen (gebouwen en diensten) voor supporters met een beperking te vinden. Deze documenten worden gepubliceerd zodra de auteurs hiervoor toestemming hebben gegeven en kunnen worden gekocht door overheidsinstanties.

  CAFE ondersteunt supporters met een beperking bij het opzetten van lokale en nationale groeperingen en voorziet hen van informatie over voorzieningen en diensten in voetbalstadions.
  CAFE ziet zich als vertegenwoordiger van gehandicapten in heel Europa en staat open voor iedereen – de plek voor elke voetballiefhebber.

  CAFE en BAOW zijn pas tevreden als alle diensten en voorzieningen bij voetbalwedstrijden voor iedereen in gelijke mate toegankelijk zijn.

  Maurice Bielen

  Voorzitter
  • Kruipmosstraat 32 , 3600 Genk
  • 0485 12 48 23
  • maurice.bielen@bluearmyonwheels.be

  Michel Bortels

  Secretaris
  • Sprinkelestraat 1 E , 3690 Zutendaal
  • 0478 82 23 56
  • michelbortels@gmail.com

  Geert Meurs

  Penningsmeester & Communicatie
  • Dennestraat 3, 3600 Genk
  • 0477 83 39 95
  • geert.meurs@bluearmyonwheels.be

  Maurice Bielen

  Abonnementen
  • Kruipmosstraat 32 , 3600 Genk
  • 0485 12 48 23
  • maurice.bielen@bluearmyonwheels.be

  Stefaan Moors

  Verplaatsingen
  • Andre Dumontlaan 133/3 , 3600 Genk
  • 0490 43 33 01
  • Stefaan.moors@bluearmyonwheels.be

  Haessen Willy

  Verplaatsingen
  • Vogelsberg 92 , 3600 Genk
  • 0478 51 49 37
  • Willy.haessen@bluearmyonwheels.be

  Luc Conings

  Bestuurslid
  • Bouwdewijnlaan 164 3630 Maasmechelen
  • 0475 41 79 09
  • luc.conings@bluearmyonwheels.be

  Franky Rondags

  Feestelijkheden
  • De Schom 57 3600 Genk
  • 0472 59 53 32
  • franky.rondags@bluearmyonwheels.be

  Traina Rosolino

  Bestuurslid
  • Zonhoverweg 18 , 3600 Genk
  • 0476 27 85 03
  • rosolino.traina@telenet.be

  Gilbert Smeers

  Bestuurslid
  • Hengelhoefstraat 91 , 3600 Genk
  • 0479 21 46 55
  • jules.smeers@telenet.be

  Davy Vanheusden

  Bestuurslid
  • 15 augustusstraat 21 bus 11 , 3690 Zutendaal
  • 0468 12 66 08
  • davy.vanheusden@telenet.be

  Michel Simons

  Bestuurslid
  • Riethoekstraat 26 , 3650 Dilsen-Stokkem
  • 089 75 84 06
  • Michelsimons1955@gmail.com

  Anders Szczubiala

  Bestuurslid
  • Turfstraat 110 , 3600 Genk
  • 0485 54 16 66
  • anders1976@telenet.be

  Peter Vandael

  Bestuurslid
  • Weg naar Gruitrode 78 , 3660 Oudsbergen
  • 0473 35 81 41

  Tim Smeers

  Bestuurslid
  • Hengelhoefstraat 91 , 3600 Genk
  • 0472 72 98 40
  • smeerstim@telenet.be

  KRC GENK & BAOW

  K.R.C. Genk besteedt veel aandacht aan supporters met een beperking. De club zit regelmatig samen met het bestuur van BAOW om de toegankelijkheid van de wedstrijden en het stadion constant te verbeteren voor mensen met een beperking.

  Tribune BAOW

  Sinds seizoen 2009-2010 zijn er voor de leden van BAOW speciale plaatsen gecreëerd op de "Peter Conings tribune". Deze plaatsen bevinden zich in de vakken H-I-J-K-L-M. In totaal zijn er 56 plaatsen voorzien voor de rolstoelsupporters en een 50 tal plaatsen voor niet rolstoelers, en die raken aardig ingevuld.

  Blindentribune

  KRC-Genk heeft 10 plaatsen voor mensen met een visuele handicap en 10 plaatsen voor hun begeleiders op de onderste rij van Tribune Z8. Blinden en slechtzienden hebben de mogelijkheid om een dagticket of een abonnement aan te schaffen.

  Ingang

  De ingang is in Genk Zuid (ijzeren poort).

  Parking

  Blue Army On Wheels maakt gebruik van de groene parking. Toiletten zijn voorzien onder de vakken K en L. Er is een speciale kantine in de corner van de grote tribune.

  Bezoekende supporters

  De bezoekende supporters met een beperking nemen plaats onder de overdekte dug out voor de tribune van de bezoekers.

  Steun BAOW door online te winkelen
  Meer info
  Wettelijke info
  Clublokaal

  Iedere supportersclub heeft een vaste ontmoetingsplaats. Zo heeft BAOW zijn clublokaal in De Kring te Waterschei - Genk. Hier kunnen de rolstoelers en hun begeleiders voor en na elke thuismatch gezellig samenkomen. De uitbater van De Kring reserveert voor elke match een aantal parkeerplaatsen voor rolstoelers. Van daaruit vertrekken wij allen in groep naar het stadion. Voetbal een feest... ook voor rolstoelers.

  DE KRING
  Onderwijslaan 2 3600 Genk

  Contact

  Blue Army Ons Wheels vzw
  Kruipmosstraat 32 3600 Genk

  0475 41 79 09
  info@bluearmyonwheels.be

  bank : BE24 4544 1628 2138